ΣυμβασιούχοιΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 55-67 ΕΤΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΚΔΕΜ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

30/05/2024

Άλλη μία απόφαση δικαιώνει εργαζόμενους – συμβασιούχους 55-67. Συγκεκριμένα δημοσιεύθηκε η υπ’ αριθμ. 2779/2024 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών – Διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων δυνάμει της οποίας έγινε δεκτή η αίτηση τριών συμβασιούχων – εργαζόμενων στην πρώην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας – ΚΔΕΜ, οι οποίοι απασχολούνταν στο πλαίσιο του προγράμματος της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) που αφορά σε μακροχρόνια ανέργους  55 – 67 ετών (υποψήφιους συνταξιούχους), σύμφωνα με την με αριθμ. οικ. 28286/450/2017 ΚΥΑ (ΦΕΚ 207/Β/2017) με την ειδικότητα ΥΕ Γενικών Καθηκόντων.

Στους συγκεκριμένους εργαζόμενους υπολείπονται λίγα έτη για να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, βασιζόμενος στο άρθρο 21 του Συντάγματος δέχθηκε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων, υποχρεώνοντας πλέον το Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας (καθώς η ΚΔΕΜ καταργήθηκε σύμφωνα με το αρθρ. 29 του Ν. 5056/2023) να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους, καταβάλλοντας τις νόμιμες αποδοχές τους, έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της κύριας αγωγής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνταν από την λήξη της σύμβασής τους μέχρι σήμερα δυνάμει προσωρινής διαταγής της Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Πρόκειται για μια άλλη σημαντική δικαστική απόφαση η οποία, πέραν του γεγονότος ότι διασφαλίζει επί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα την αξιοπρεπή εργασία των εργαζομένων και την κάλυψη βιοτικών αναγκών τους και των οικογενειών τους (έως έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της κύριας αγωγής τους, δηλαδή απόφασης Εφετείου, ενώ η αγωγή τους δεν έχει δικαστεί ακόμα σε πρώτο βαθμό), δέχεται, κατ’ ορθό νομικό χαρακτηρισμό, ότι ο καθορισμός του χρόνου λήξης των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου ταυτίζεται με την πλήρωση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης των εργαζομένων, καθώς τούτο είναι σύμφωνο με τα άρθρα 21 και 22 του Συντάγματος, αφού με τον τρόπο αυτό, διασφαλίζεται η συνέχιση της απασχόλησης τους και κατ’ επέκταση η αποτροπή της απώλειας της εργασίας τους, μέχρι τη συνταξιοδότηση τους.

white-logo
Βασιλέως Γεωργίου Β' 52, Παιανία 19002
21 5545 7272

Follow us:

ΤΑΜΠΑΚΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Αναλαμβάνουμε με εμπειρία και εξειδίκευση υποθέσεις Υπαλληλικού & Εργατικού Δικαίου, είμαστε δίπλα σας σε κάθε περίπτωση.

Copyright © Tampakos 2022

×