Ποινικό ΔίκαιοΑΘΩΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ

04/05/2023

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε πελάτης του Δικηγορικού μας Γραφείου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά δυνάμει της υπ’ αριθμ. 378/2023 απόφασης του ως άνω Δικαστηρίου, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για μη καταβολή φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ για μία πενταετία. Η κατηγορία σε βάρος του ήταν ότι με την ιδιότητα του Προέδρου Ανώνυμης Εταιρείας, απέκρυψε εισοδήματα και δεν απέδωσε στο Δημόσιο για τα ως άνω έτη φόρο εισοδήματος συνολικής αξίας ποσού άνω των 600.000 ευρώ και ότι δεν κατέβαλε για τα ίδια έτη ΦΠΑ συνολικής αξίας ποσού άνω του 1.200.000 ευρώ.

Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι ο πελάτης του Γραφείου μας δεν είχε καμία εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς ήταν απλά υπάλληλος και δεν ασκούσε διαχειριστικές πράξεις της εταιρείας, ενώ η ιδιότητά του ως Πρόεδρος της εταιρείας ήταν προϊόν πλαστογραφίας. Συγκεκριμένα ο Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Ανώνυμης Εταιρείας, εκμεταλλευόμενος την φιλική τους σχέση, πλαστογράφησε την υπογραφή του και εν αγνοία του τον είχε τοποθετήσει ως Πρόεδρο της εταιρείας και από μόνος του κατάρτιζε πλαστά πρακτικά συνελεύσεων Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με «Πρόεδρο» αυτής τον κατηγορούμενο – πελάτη του γραφείου μας.

Ύστερα από την αθωωτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά τον κήρυξε ομόφωνα αθώο για όλες τις κατηγορίες, ενώ διαβίβασε τη δικογραφία στον αρμόδιο Εισαγγελέα προκειμένου να ασκήσει ποινική δίωξη για τα ίδια αδικήματα σε βάρος του πραγματικού υπαιτίου.

white-logo
Βασιλέως Γεωργίου Β' 52, Παιανία 19002
21 5545 7272

Follow us:

ΤΑΜΠΑΚΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Αναλαμβάνουμε με εμπειρία και εξειδίκευση υποθέσεις Υπαλληλικού & Εργατικού Δικαίου, είμαστε δίπλα σας σε κάθε περίπτωση.

Copyright © Tampakos 2022

×